23 Mayıs 2013 Perşembe

Ulusal Kurtuluş Mücadelesini Anma Yürüyüşü -5

URFADOSK' DAN 5. ANMA YÜRÜYÜŞÜ GÜNCESİ

Ulusal Kurtuluş Mücadelesini 5. Anma Yürüyüşü


Urfadosk Spor Kulübümüzden iki sporcumuz ( İbrahim Dülger ve Candan Özen ) 22 Mayıs 2013 Çarşamba günü Metro Turizmin 14.30''da kalkan otobüsüyle Samsun'a hareket ettiler. 23 Mayıs sabah saat 05.30'da Samsun'a varan sporcular servisle Atakum ilçesindeki Atakum belediyesine ait Deniz Kafeye gittiler. Orada diğer bölgelerden gelen katılımcılarla beraber kahvaltı yaparak kamp malzemelerini belediyeye ait bir kamyona yüklediler. Kurtuluş iskelesindeki tören için Samsun merkezdeki İlkadım Anıtına minibüslerle gidildi. 



Törende izciler ve Samsun'dan yürüyüşe katılacaklar da hazır bulundular. Tören bitiminden sonra yürüyüş grubu eski Ankara yolundan Mahmur dağının yakınındaki Mahmur köyünde ilk çadır konaklaması yapmak üzere hareket etti. Öğlen yemeği yürüyüş rotası üzerindeki Onpa piknik yerinde Atakum belediyesinin gönderdiği sıcak yemeklerle yendi. Yemekten sonra izci grupları gelen minibüsleriyle merkeze dönmek üzere gruptan ayrıldılar. 



Harekete geçen yürüyüş grubuyla Samsun merkezden 25 km uzaklıktaki birinci ana kamp yeri olan Mahmur Dağı köyüne (yaklaşık 1000 metre ) ulaşıldı. Kamp alanında kurulan çadırlardan sonra akşam yemeği kahve önünde yendi. Çay servisi ve sohbetlerden sonra ilk günün yorgunluğuyla çadırlara gidildi. 24 Mayıs sabahı dinç bir şekilde kalkan grup ilk günkü yürüyüşün yorgunluğunu üzerinden atarak kahvaltısını yaptı. Toplanan çadırlar kamyona yüklendi. 



Yürüyüşe geçen grupla beraber Çakallı yolu üzerinden Kavak(Kavak'ta eski dünya güreş şampiyonu Yaşar Doğu'nun adına açılan güreş eğitim merkezi ziyaret edildi ve okul müdürü tarafından çay-kek sunumu yapıldı) ve ikinci kamp yeri olan Bekdiğin Karageçmş köyündeki Atatürk'ün arabasının bozulduğu ve geçici olarak konakladığı evin bulunduğu alana Kavak'tan minibüsle varıldı. Çakallı'da kısa bir molayla melemen/menemen yiyen grup öğlen yemeğini de tarihi bir köprünün olduğu bir alanda yedi. İkinci kamp yerinde köylülerin yakın ilgisiyle karşılaşan grup kısa süren yağmur sonrası çadırlarını kurarak akşam yemeklerini yedi. Akşam evin önünde ateş yakılarak sohbet edildi. Yapılması düşünülen müzik eğlencesi köydeki taziyeden dolayı yapılmadı. Çadırlara geçildi ve uyuma. 25 Mayıs sabahı kahvaltı ve Havza'ya hareket edildi. 



Havza'da " İlk Kıvılcım Şehitler Anıtı "ndaki " kısa törenden sonra 25 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Termal Turizm Festivali Etkinliğine katılan grup öğlen yemeğini Havza'da bir lokantada yedi. Öğlen yemeğinden sonra Atatürk'ün Havza'da kaldığı tarihi otel ziyaret edildi. Havza'dan trenle Samsun'a geçen grup oradaki etkinliklere (Bandırma Vapuru ziyareti, akşam yemeği ve katılım belge dağıtım töreni) katıldı. Urfadosk sporcuları Şanlıurfa'ya ulaşım saatinden dolayı Havza'da kalarak 17.30 Metro otobüsüyle Şanlıurfa'ya gitmek için yola çıktılar. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde başta Omdak olmak üzere emeği geçen kurum ve kuruluşlara, Şanlıurfa Dağcılık İl Temsilciliğine teşekkür ederiz. 


/URFADOSK
https://www.facebook.com/urfadosksporkulubu/media_set?set=a.167700706731098.1073741826.100004735093601&type=1&hc_location=ufi